Επείγουσα Έκκληση ΕΕ προς Ουκρανία για την Γιούλα Τιμοσένκο


Νοέμβριος 18, 2013.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέδωσαν μια επείγουσα έκκληση στην Ουκρανία, να ενεργήσει για την περίπτωση της πρώην πρωθυπουργού Γιούλα(Ιουλία) Τιμοσένκο, που βρίσκεται στη φυλακή, ώστε να επιτρέψει τη σύναψη συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών με την Ευρωπαϊκή Ένωση.


«Αυτή είναι μια έκκληση που απευθύνεται στην Ουκρανία για άμεση δράση», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Guido Westerwelle.

Η Ουκρανία και η ΕΕ, πρόκειται να υπογράψουν μια σύμβαση στις 28-29 Νοεμβρίου, η οποία θα αποτελέσει το πρώτο βήμα προς την ένταξη στην Ένωση, εφ’ όσον οι αρχές στο Κίεβο, ανταποκριθούν στις βασικές αρχές δικαίου στο δικαστικό σύστημα.

Το ουκρανικό Κοινοβούλιο πρέπει να εγκρίνει τους κανονισμούς που θα επιτρέψουν την Γιούλα Τιμοσένκο, να φύγει στο εξωτερικό για θεραπεία και να διευκρινιστούν οι όροι της επιστροφής της στην πολιτική σκηνή.

Το Ουκρανικό Κοινοβούλιο την Παρασκευή δεν κατάφερε να συμφωνήσει σε ένα κείμενο που θα επιτρέψει την υπό κράτηση Τιμοσένκο να φύγει στο εξωτερικό για θεραπεία.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr