Τουρκία: Βουλευτής αποκάλεσε τον Αχμέτ Νταβούτογλου ‘δολοφόνο’


Νοέμβριος 22, 2013.

Άγκυρα.

Ο βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Άιτουγ Άτισι,   Aytuğ Atıcı,  εξόργισε, κυριολεκτικά, τον υπουργό Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu -Αχμέτ Νταβούτογλου,  όταν τον αποκάλεσε «δολοφόνο» και τον παρομοίασε με τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, για τον προϋπολογισμό του 2014, οι εντάσεις κλιμακώθηκαν και έντονοι διαξιφισμοί έλαβαν χώρα μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης υπενθύμισε τις λαϊκές διαμαρτυρίες στην Τουρκία που άρχισαν από το πάρκο Gezi και την πλατεία Taksim στην Κωνσταντινούπολη και κατέληξε:

«Το κράτος σήκωσε τα όπλα ενάντια στο λαό, όπως ακριβώς γίνεται στη Συρία. Ανάμεσα σε εσάς και στο καθεστώς του Άσαντ δεν υπάρχει καμία διαφορά».

Τα λόγια αυτά έφεραν εκτός εαυτού τον Νταβούτογλου που με υψηλό τόνο φώναξε:

«Αν επιτρέπετε στον εαυτό σας να μας συγκρίνετε με τον Άσαντ- τότε ας σας κρίνει ο Αλλάχ και το έθνος», δήλωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι NTV.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr