Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Βενιαμίν Νετανιάχου στη Μόσχα


«Πυρηνικά Ιράν και πώληση όπλων στην Αίγυπτο», το αντικείμενο της συζήτησης
 που κράτησε 4,5 ώρες...

Νοέμβριος 22, 2013.

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης, Βενιαμίν Νετανιάχου, στη Μόσχα.


Στη μισή διάρκεια της επίσκεψής του, ο Νετανιάχου, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της εβραϊκής κοινότητας στη Ρωσία και έδωσε συνεντεύξεις στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Στο Κρεμλίνο, μετά τις συνομιλίες με τον Νενατιάχου ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την αισιοδοξία του σχετικά με τη δυνατότητα να καταλήξουν σε συμφωνία με την Τεχεράνη στο εγγύς μέλλον.

Ο Πούτιν συζήτησε με τον Νετανιάχου όχι μόνο το ζήτημα του Ιράν, αλλά την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας καθώς και τις φιλοδοξίες της Ρωσίας για παροχή οπλισμού στην Αίγυπτο.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πούτιν, η Ρωσία να μην εγείρει αντιρρήσεις στο σχέδιο το οποίο προσφέρουν η Γαλλία, και το Ηνωμένο Βασίλειο στις συνομιλίες της Γενεύης.

«Η προσπάθεια του Ιράν είναι να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και είναι η κύρια απειλή για την ασφάλεια του Ισραήλ και του κόσμου. Τόσο η Ρωσία, όσο και το Ισραήλ έχουν έναν κοινό στόχο: την πρόληψη από ένα πυρηνικό Ιράν».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ τόνισε ότι ενδιαφέρεται για μια ειρηνική και διπλωματική λύση, αλλά αυτή να είναι εφαρμόσιμη και ανέφερε ως παράδειγμα την πρόσφατη συμφωνία για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας.

Ο Νετανιάχου και ο Πούτιν συνομίλησαν επί τεσσεράμισι ώρες και βασικά οι συζητήσεις τους έγιναν πρόσωπο με πρόσωπο, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα που επισημαίνει ότι κατόπιν στις  διαπραγματεύσεις  έλαβαν μέρος και άλλοι αξιωματούχοι των δύο πλευρών.

Ο Νετανιάχου το βράδυ γύρισε στο Ισραήλ, σημειώνει το ρωσικό Ρέγκνουμ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr