Βουλγαρία: Το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας στην ΕΕ


Μετανάστευσαν στην Ευρώπη 900 χιλιάδες άτομα το 2012

Νοέμβριος 20, 2013.

Η Βουλγαρία έχει την υψηλότερη θνησιμότητα, όχι μόνο στην ΕΕ, αλλά σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας- Eurostat,  όπως αυτά δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη.


Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία οι θάνατοι πέρυσι στη Βουλγαρία ήταν 15 τοις χιλίοις του πληθυσμού, ενώ ο μέσος όρος της ΕΕ ήταν 9,9 τοις χιλίοις.
Ακολουθούν οι χώρες Λιθουανία, Λετονία και Ουγγαρία με ποσοστά θνησιμότητας 14,3-13,7- και 13 τοις χιλίοις αντίστοιχα.

Το πιο χαμηλό ποσοστό θνησιμότητα έχει η Ιρλανδία με 6,3 τοις χιλίοις και ακολουθούν η Κύπρος, το Λουξεμβούργο και η Μάλτα.

Πληθυσμός Ευρωπαϊκής Ένωσης, 505,7 εκατομμύρια

Ο πληθυσμός της ΕΕ αυξήθηκε κατά 1,1 εκατομμύρια άτομα και έφθασε τα 505,7 εκατομμύρια την 1η Ιανουαρίου 2013, λόγω των γεννήσεων αλλά κυρίως λόγω της μετανάστευσης.

Το μεγαλύτερο ποσοστό γεννήσεων παρουσιάζεται στην Ιρλανδία με 15,7 γεννήσεις ανά 1.000 κατοίκους και ακολουθείται από το Ηνωμένο Βασίλειο με 12,8 τοις χιλίοις, τη Γαλλία με 12,6 τοις χιλίοις και κατόπιν είναι η Σουηδία και η Κύπρος.

Το χαμηλότερο ποσοστό γεννήσεων είναι στη Γερμανία με 8,4 στα χίλια άτομα και ακολουθείται  από την Πορτογαλία, την Ελλάδα και την Ιταλία.

Η Βουλγαρία έχει 9,5 γεννήσεις ανά χίλιους κατοίκους και τοποθετείται στο μέσο της ΕΕ, που καθορίζεται στο 19,4 τοις χιλίοις.

Μετανάστευσαν στην Ευρώπη 900 χιλιάδες άτομα

Το 80 τοις εκατό της αύξησης του πληθυσμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλεται, καθαρά, στη μετανάστευση που έφθασε το 2012 τους 900 χιλιάδες ανθρώπους, σύμφωνα με την Eurostat.

Πληθυσμιακή αύξηση σημειώθηκε σε 17 κράτη ενώ υπάρχει μείωση σε 11. Η μεγαλύτερη πτώση είναι στη Λιθουανία με 10,6 τοις χιλίοις και ακολουθείται από τη Λετονία, Εσθονία, Βουλγαρία με μείωση  5,8, την Ελλάδα και την Πορτογαλία.

Μεγαλύτερη αύξηση του πληθυσμού παρατηρήθηκε στο Λουξεμβούργο σε ποσοστό 23 τοις χιλίοις και ακολουθείται από τη Μάλτα, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο και Αυστρία. Η αύξηση στις χώρες αυτές οφείλεται στη μετανάστευση, σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr