Ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομικών αναζητά στις ΗΠΑ επενδυτές για νέα μονάδα πυρηνικής ενέργειας

 Σόφια

Νοέμβριος 23, 2013.

Η Βουλγαρία αναζητά ευκαιρίες για τη δημιουργία νέων πυρηνικών εγκαταστάσεων στη χώρα, δήλωσε μετά από μια σειρά συναντήσεων στην Ουάσιγκτον, ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, Ντράγκομιρ Στόινοφ.


Σύμφωνα με την βουλγαρική τηλεόραση, ο Στόινοφ κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες συμμετείχε και στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Ο Βούλγαρος υπουργός είχε επίσης συνομιλίες με τον υφυπουργό Robert Ichord, υπεύθυνο για τους ενεργειακούς πόρους. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας και στην ενίσχυση των οικονομικών δεσμών.

Στο πρόγραμμα του Ντράγκομιρ Στόινοφ περιλαμβάνονταν συναντήσεις με εκπροσώπους των εταιρειών παραγωγής ενέργειας ‘Genaral Elecric’, ‘Westinghouse’ και άλλους , όπου αναφέρθηκε στην προσέλκυση πρόσθετων επενδύσεων στη Βουλγαρία.

Οι εκπρόσωποι του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας, επανέλαβαν τη βούληση τους να ενταθούν οι επαφές μεταξύ της Βουλγαρίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και στον τομέα της οικονομίας και των επενδύσεων.

Στις συναντήσεις που έγιναν με το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, συμφωνήθηκε να αναπτύξουν από κοινού ταξιδιωτικά πακέτα που θα καλύπτουν το αυξανόμενο ενδιαφέρον των Αμερικανών τουριστών, σύμφωνα με τη BTV.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr