Ρώσος Αναλυτής: Η Τουρκία έλαβε ένα καλό μάθημα από την Αίγυπτο


Η Τουρκία ζει στο όνειρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

Νοέμβριος 24, 2013.

Κάιρο.

Σε τηλεφωνική συνομιλία με το τηλεοπτικό κανάλι «Nile News», ο Ρώσος πολιτικός αναλυτής, Vchlav Matuszov,  είπε ότι η παρέμβαση της Τουρκίας στις εσωτερικές υποθέσεις της Αιγύπτου, σχετικά με τις πολιτικές δηλώσεις της τουρκικής προεδρίας και της κυβέρνησης, είναι όλες απαράδεκτες, δεδομένου ότι είναι μια κατάφωρη παραβίαση όλων των διεθνών νόμων.


Είπε, επίσης, ότι η Αίγυπτος είναι η πιο σημαντική χώρα στη Μέση Ανατολή. Είναι ο ηγέτης του αραβικού κόσμου, τονίζοντας την ανάγκη σεβασμού από την Τουρκία προς όλους τους γείτονες της.

Ο Matuszov τόνισε ότι η στάση της Αιγύπτου είναι πεντακάθαρη. Είναι μια ανεξάρτητη χώρα και δεν μπορεί να αποδέχεται από οποιδήποτε χώρα, όποια και να είναι αυτή, να παρεμβαίνει στις εσωτερικές ή πολιτικές υποθέσεις της.

Σημείωσε ότι η στάση της Τουρκία στηρίχθηκε στην έννοια  μια Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπου η τουρκική ηγεσία θεώρησε την Τουρκία ως ηγέτιδα του Ισλαμικού Κόσμου, σημειώνει η υπηρεσία πληροφοριών του αιγυπτιακού κράτους.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr