Τούρκοι ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων μήνυσαν τον Ερντογάν


Νοέμβριος 10, 2013.

Τούρκοι υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το κίνημα των γυναικών ‘Ανατολία’ κατέθεσαν μήνυση κατά του πρωθυπουργού της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την δήλωσή του ότι οι φοιτητικές εστίες θα διαχωριστούν σε αρρένων και θηλέων, δημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα ‘Σαμπάχ’.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, η δήλωση του πρωθυπουργού θεωρείται παρέμβαση στην ιδιωτική ζωή των πολιτών.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Ερντογάν σε συνεδρίαση του κυβερνώντος κόμματος είπε ότι θα χωριστούν οι φοιτητικές εστίες σε αρρένων και θηλέων.

Επίσης, ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός,  Μπεκίρ Μποζντάγκ είπε ότι ο πληθυσμός της Τουρκίας αποδοκιμάζει το γεγονός ότι τα αγόρια και τα κορίτσια ζουν σε κοινές φοιτητικές εστίες. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ξεχωριστοί κοιτώνες των φοιτητών για τα αγόρια και τα κορίτσια δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως παραβίαση της ιδιωτικής ζωής.

«Επί του παρόντος η κυβέρνηση δεν ασχολείται με αυτό το θέμα, αλλά, αν παραστεί ανάγκη, οι ξενώνες για τα αγόρια και τα κορίτσια θα πρέπει να διαχωριστούν», δήλωσε ο Μποζντάγκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το βήμα δεν είναι αντίθετο με το Σύνταγμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr