Εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας στο Πατριαρχείο Αντιοχείας


Ο απεσταλμένος από το Πατριαρχείο Μόσχας, μητροπολίτης Ιλαρίων (α) με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Χ΄ στο Λϊβανο

Νοέμβριος 10, 2013.

Ο επικεφαλής του τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, Ιλαρίων, επισκέφθηκε στο Λίβανο την Ιερά Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μπαλαμάντ (10 χλμ ανατολικά της Τρίπολης του Λιβάνου), ο οποίος έγινε δεκτός από τον μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής Ιωάννη Χ΄.


Ο μακαριώτατος Πατριάρχης Ιωάννης τόνισε ότι το Πατριαρχείο της Μόσχας και το Πατριαρχείο της Αντιοχείας έχουν αιώνιους δεσμούς αγάπης και αδελφοσύνης. Εξέφρασε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη του προς τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και τη ρωσική ηγεσία για τη σταθερή στάση τους στην υπεράσπιση των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή καθώς και τη βοήθεια που τους παρέχει.

 Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του για τα τραγικά γεγονότα στη Συρία και τόνισε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θα συνεχίσει να κάνει ό, τι είναι δυνατόν για την ανακούφιση από τον πόνο των θυμάτων από τις ένοπλες συγκρούσεις στη χώρα. Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο Λίβανος αποτελεί θετικό παράδειγμα, όπου διατηρείται η διαθρησκευτικότητα και η εθνοτική αρμονία και οι εκπρόσωποι των διάφορων θρησκευτικών και εθνοτικών κοινοτήτων συνεργάζονται ενεργά για την ευημερία της χώρας.

Ο μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας έστειλε αδελφικούς χαιρετισμούς στον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αντιοχείας στη Μόσχα, αρχιεπίσκοπος Φιλιππουπόλεως Νήφων, η ηγούμενος της Μονής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μπαλαμάντ, Κάρσκι Γκάτας και ο γραμματέας των διορθόδοξων σχέσεων πρωθιερέας Ίγκορ Γιακούμτσουκ, σύμφωνα με την ανακοίνωση Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr