Τουρκία: Διπλασιάστηκαν οι αυτοκτονίες των αστυνομικών



Νοέμβριος 27, 2013.

Άγκυρα.

Ο διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας της Τουρκίας, Μεχμέτ Καλαχλάρ, ανακοίνωσε ότι το 2013, μέχρι σήμερα στη χώρα, έχουν αυτοκτονήσει 40 αστυνομικοί, οι οποίοι είναι δύο φορές περισσότεροι από  ό, τι το περασμένο έτος, σύμφωνα με αναφορά του τουρκικού CnnTurk.


Ο επικεφαλής της ‘ασφάλειας’ της τουρκικής Εθνικής Υπηρεσίας, ανέφερε ότι τα τελευταία 15 χρόνια στην Τουρκία, οι αυτοκτονίες των αστυνομικών ήταν κατά μέσο όρο 20 με 25 ετησίως, ενώ τώρα, που ακόμη δεν έχει λήξει το 2013, 40 αξιωματικοί έχουν δώσει τέλος στη ζωή τους.

Για λόγους σύγκρισης, το 2012, ο αριθμός των αστυνομικών που αυτοκτόνησαν  ήταν 24, ενώ  το 2011 ήταν 29.

Ο Μεχμέτ Καλαχλάρ εξήγησε ότι αυτή η απότομη αύξηση των αυτοκτονιών προέρχεται από την πίεση των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης,  ιδίως από τα φόρουμ που ήταν αφιερωμένα  στην τουρκική αστυνομία κατά τις μαζικές διαδηλώσεις στην Τουρκία  στο πάρκο ‘Gezi’  και στην πλατεία ‘Taksim’ της Κωνσταντινούπολης, τόνισε το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr