Υεμένη: ...Αλβανοί φυλακίστηκαν για λαθρεμπόριο όπλων




Ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Υεμένης (με το μπλε πουκάμισο) μεσολαβεί μέσα στη φυλακή, στη Μουκάλα, για τους Αλβανούς λαθρέμπορους κατά το χρόνο κράτησής τους

Νοέμβριος 13, 2013.

Το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο της Υεμένης  καταδίκασε την Τρίτη δύο Αλβανούς, πλήρωμα  πλοίου με σημαία Μαλδίβων,  που κατασχέθηκε από τις αρχές της Υεμένης στο λιμάνι της πόλης Μουκάλα, πέρσι στις 18 Δεκεμβρίου.


Οι αρχές της Υεμένης είχαν κατασχέσει φορτίο όπλων επί του πλοίου που υπολογίζεται σε 179 τόνους πυρομαχικών και εκρηκτικών μηχανισμών, που μεταφέρθηκαν στο Υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Στους κατηγορούμενους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών ενώ αθωώθηκε ο μηχανικός του πλοίου, σύμφωνα με το αραβικό Σκάι νιουζ που επικαλείται το πρακτορείο Saba.

Το πλοίο περιπλανιόταν στα διεθνή ύδατα επί πέντε ημέρες και κατόπιν εισήλθε στα χωρικά ύδατα της Υεμένης και κατέπλευσε στο λιμάνι της Μουκάλα το Δεκέμβριο του 2012, με το πρόσχημα του ανεφοδιασμού. 

Παρουσίασε ψευδή στοιχεία και έδωσε παραπλανητικές πληροφορίες στις αρμόδιες αρχές που προέβησαν  σε έλεγχο και διαπίστωσαν  το φορτίο των όπλων και των πυρομαχικών, σημειώνει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr