Βουλγαρία: Πρόσφυγες χωρίς στοιχεία ταυτότητας θα μπαίνουν στη φυλακή


Βέλγος βουλευτής θεωρεί απαράδεκτο το φράχτη με την Τουρκία

Νοέμβριος 15, 2013.

Παρά τις ευρωπαϊκές εκκλήσεις προς τη Βουλγαρία να μην χρησιμοποιήσει τα λεγόμενα κλειστά κέντρα για τους πρόσφυγες, η βουλγαρική κυβέρνηση προετοιμάζεται για την αντιμετώπιση του προσφυγικού κύματος, σύμφωνα  με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εσωτερικών Τσβετλίν Γιόβτσεφ.

Ο ίδιος δήλωσε την Παρασκευή ότι σε κλειστά κέντρα θα εισαχθούν οι πρόσφυγες των οποίων τα στοιχεία δεν μπορούν να επαληθευτούν αλλά εντούτοις ζητούν προστασία στη χώρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα από τους 8 χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στη Βουλγαρία μόνο 700 οικογένειες είναι από τη Συρία, οι υπόλοιποι είναι από άλλες χώρες και δεν δικαιούνται την αναγνώριση του καθεστώτος του πρόσφυγα.

Μία ημέρα πριν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από χώρες εκτός της ΕΕ, θα πρέπει να εισαχθούν  σε κλειστά κέντρα μόνο σε ακραίες περιπτώσεις.

Η Βουλγαρία για την αντιμετώπιση των προσφύγων αποφάσισε την κατασκευή ενός φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία προκειμένου να σταματήσει τη ροή των παράνομων μεταναστών.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Βέλγος βουλευτής του κόμματος των οικολόγων Philip Lambertz, χαρακτήρισε ως απαράδεκτη  την πρόθεση της Βουλγαρίας να στήσει ένα τείχος στην πλημμύρα των προσφύγων από τη Συρία.

Μιλώντας στον όμιλο των μέσων ενημέρωσης RTL, υπενθύμισε ο Lambertz ότι είναι απαράδεκτο  μία ήπειρος των 500 εκατομμυρίων κατοίκων να αντιμετωπίζει  μερικές δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες με αυτή τη νοοτροπία.

«Ο μικροσκοπικός Λίβανος δέχθηκε 700 χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία μέχρι στιγμής. Θεωρώ απαράδεκτο πως μια πλούσια ήπειρος δεν μπορεί να φιλοξενήσει μερικές χιλιάδες», είπε ο βουλευτής των οικολόγων.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr