Δυσαρεστημένοι οι Κούρδοι Συρίας από το φλέρτ Μπαρζανί-Ερντογάν




Νοέμβριος 20, 2013.

Χιλιάδες Κούρδοι μετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας στην κουρδική πόλη Εφρίν της Συρίας αντιδρώντας στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού του Ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, σημειώνει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Φιράτ.


Ο Μπαρζανί είχε δηλώσει ότι  δεν υπάρχει επανάσταση στην Ροτζάβα (κουρδικές περιοχές στη Συρία) και επικρίθηκε από τον αναπληρωτή επικεφαλής του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης – PYD, Μπεχσέτ Μπερεκάτ, ο οποίος δήλωσε ότι « δεν μπορεί να αρνείται την επανάσταση η οποία επιτεύχθηκε με αίμα εκατοντάδων νέων ανθρώπων».

Σημειώνεται ότι οι Κούρδοι στη Συρία, έχουν σχηματίσει δεκάδες όργανα και σταδιακά χτίζουν ένα αυτόνομο σύστημα αυτοοργάνωσης και δημοκρατίας.

Ο Μπερεκάτ τόνισε ότι ο Μπαρζανί αρνήθηκε  την επανάσταση των Κούρδων, την αυτοθυσία του λαού της Ροτζάβα για να συναινέσει με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πρόσθεσε ότι ο Μπαρζανί και ο Ερντογάν έχουν υπογράψει συμφωνία για τη συνέχιση των επιθέσεων σε κουρδικές περιοχές της Συρίας.

Υπενθυμίζεται- σημειώνει το δημοσίευμα- ότι  σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 16ης Νοεμβρίου στην νοτιοανατολική  τουρκική επαρχία του Ντιγιαρμπακίρ, ο Ερντογάν και ο Μασούντα Μπαρζανί συμφώνησαν να λάβουν θέση ενάντια στην προσωρινή κυβέρνηση που διακηρύχθηκε στις αρχές Νοεμβρίου από το Κουρδικό Κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης στη βόρεια Συρία.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr