Γκρούεφσκι: Θετικό γεγονός η ενημέρωση της Γερμανίας για το θέμα του ονόματος


Νοέμβριος 7, 2013.

Σκόπια.

Ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι αξιολόγησε ως θετική τη συνάντηση του μεσολαβητή του ΟΗΕ για τη διαφωνία του ονόματος, Μάθιου Νίμιτς, με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, προσθέτοντας ότι η Γερμανία είναι θετικό θα είναι καλά ενημερωμένη με το περιεχόμενο των συζητήσεων στη διαδικασία.


«Δεν θα σχολιάσω κάτι, γιατί δεν ήμουν παρών. Δεν είναι σαφές γιατί ο Νίμιτς κλήθηκε στη Γερμανία για συνάντηση με την Καγκελάριο Μέρκελ.

 Γνωρίζουμε ότι ασχολήθηκαν με το θέμα για οποίο έχει οριστεί από τον ΟΗΕ και σίγουρα αποτέλεσε το κύριο και κεντρικό θέμα. Είναι σαφές ότι η Γερμανία θέλει να έχει πιο ακριβείς και συγκεκριμένες πληροφορίες. Η Γερμανία είναι ένας σοβαρός παράγοντας και ίσως ένας από τους κύριους παίκτες στην Ευρώπη, όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις», δήλωσε ο Γκρούεφσκι, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

«Δεν βλέπω τίποτε λάθος, αντιθέτως φαίνεται θετική η παρέμβαση της Γερμανίας. Αυτό βλέπουμε, μόνο θετική μπορεί να είναι η παρέμβαση της Μέρκελ, τίποτε άλλο», είπε ο Γκρούεφσκι στη διάρκεια θεμελίωσης ενός Pet Center, στην πόλη των Σκοπίων, σύμφωνα με την ‘Ούτρινσκι’.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr