Τουρκία: Απεργία πείνας Δημάρχου συνοριακής πόλης για τον φράχτη στα σύνορα με Συρία


Η δήμαρχος Αϊσέ Γκιοκάν διαμαρτύρεται καθιστή  δίπλα στο συρματόπλεγμα- φωτό από την εφημερίδα Ραντικάλ

Νοέμβριος 6, 2013.

Η δήμαρχος της πόλης Nusaybin (Νουσαϊμπίν), Αϊσέ Γκιοκάν,  συνεχίζει την απεργία πείνας για τον φράχτη που έφτιαξε ο τουρκικός στρατός κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία, που είχε ως επακόλουθο θα αποκοπεί η επικοινωνία της πόλης με τους συνοριακούς οικισμούς της Συρίας.


Η πόλη Nusaybin, της επαρχίας Μαρντίν, κατοικείται κυρίως από Κούρδους οι οποίοι έχουν συγγενικούς δεσμούς με τους Κούρδους των οικισμών που βρίσκονται τα διπλανά συριακά εδάφη.

Χθες, μια 18μελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ένωσης  των Τούρκων ιατρών, Οζντεμίρ Αστ, προσπάθησε να επισκεφθεί τη Δήμαρχο της πόλης, αλλά η αστυνομία που έχει λάβει δρακόντεια μέτρα στην περιοχή δεν τους επέτρεψε να τη συναντήσουν.

Στις 2 Νοεμβρίου, ο συμπρόεδρος του κοινοβουλευτικού κόμματος των Κούρδων του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας, Γκουλτέν Κασανάκ επισκέφθηκε τη δήμαρχο Ayse Gyokkan και απήθυνε έκκληση για μαζικές διαδηλώσεις στις 7 Νοεμβρίου, εάν δεν απομακρυνθεί το τείχος, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα.


* Nusaybin-(η αρχαία ελληνική πόλη Νίσιβις)

--




Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr