Ισραήλ: Ο Ομπάμα ζήτησε από τον Νετανιάχου να είναι ήσυχος


Νοέμβριος 28, 2013.

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Washington Post», David Ignatius, σε άρθρο του της 28ης Νοεμβρίου 2013, ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προέτρεψε τον ισραηλινό πρωθυπουργό να βάλει ένα time out στις κριτικές του για τη συμφωνία των ‘έξι’ με το Ιράν.


Το ίδιο άρθρο αναφέρει ότι ο Ομπάμα πρότεινε στον Νετανιάχου να αρχίσουν  εντατικές διαβουλεύσεις για την τελική συμφωνία με το Ιράν.

«Ίσως, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θα πρέπει να ανοίξουν ένα κανάλι μυστικών διαβουλεύσεων, άσχετα με τις πιέσεις που ασκεί το εβραϊκό λόμπι;», ρωτάει ο δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Maariv», σύντομα θα σταλεί στην Ουάσιγκτον μια αντιπροσωπεία ισραηλινών εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον σύμβουλο του πρωθυπουργού για την εθνική ασφάλεια, Γιόσι Κοέν.

Η αντιπροσωπεία θα συνεργαστεί με εκπροσώπους των ΗΠΑ σχετικά με το κείμενο και τις αρχές μιας οριστικής συμφωνίας με το Ιράν, σημειώνει το ισραηλινό 9TV.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr