Το τούρκικο Κοινοβούλιο επιτρέπει τις γυναίκες βουλευτές να φορούν παντελόνι...




Η ανεξάρτητη βουλευτής Λεϊλά Ζάνα, Κούρδισσα από το Ντιγιαρμπακίρ, μπαίνει στο Κοινοβούλιο με παντελόνι κατά την ημέρα της συζήτησης για την ενδυμασία των βουλευτών

Νοέμβριος 14, 2013.

Μεγάλης προβολής έτυχε στα ηλεκτρονικά μέσα της Μέσης Ανατολής,  η απόφαση του τουρκικού κοινοβουλίου  να άρει την απαγόρευση των γυναικών βουλευτών να φορούν παντελόνι.


 Έτσι, με απόφαση του Κοινοβουλίου την Τετάρτη το βράδυ, οι γυναίκες βουλευτές στην τουρκική Βουλή μπορούν να εισέρχονται φορώντας παντελόνι.

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκε η ‘πρέπουσα’ ενδυμασία των βουλευτών. Οι γυναίκες βουλευτές πρέπει να φορούν σακάκι και παντελόνι ή φούστα και οι άνδρες βουλευτές, καθώς και το προσωπικό του Κοινοβουλίου να φορούν επίσημο ένδυμα, σακάκι ή μπουφάν-παντελόνι – γραβάτα.

Το τουρκικό κοινοβούλιο είχε απορρίψει παλαιότερα αίτημα γυναίκας βουλευτή με ένα πόδι  να φοράει παντελόνι για να μην φαίνεται το μηχανικό της πόδι, σημειώνει το αραβικό Σκάι νιουζ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr