Κίνα: Έκθεση του Πολιτισμού της Ανατολίας, του ...τουρκικού πολιτισμού από τη ...νεολιθική εποχή!


Νοέμβριος 19, 2013.

Η έκθεση με τον τίτλο «Πολιτισμοί της Ανατολίας», προσελκύει την προσοχή του λαού στην Κίνα, καθώς είναι η πρώτη έκθεση σχετικά με την τουρκική κουλτούρα στη χώρα, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


Στο περιθώριο των εκδηλώσεων για το «Έτος του τουρκικού πολιτισμού στην Κίνα», πραγματοποιείται και η έκθεση  αυτή «Πολιτισμοί της Ανατολίας-από τη νεολιθική εποχή στην Οθωμανική Αυτοκρατορία» που δίνει μια ευκαιρία στους ανθρώπους  της μακρινής Κίνας να συναντήσουν τον τουρκικό πολιτισμό και την τουρκική τέχνη.(!)

Η έκθεση φιλοξενέι 122 επιλεγμένα κομμάτια της ιστορίας από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κωνσταντινούπολης, το παλάτι Τοπ Καπί,  και το Τουρκικό- Ισλαμικό Μουσείο.

Περιλαμβάνει τα πρώτα ίχνη των ανθρώπων που εντοπίστηκαν στην Ανατολία κατά την παλαιολιθική εποχή μέχρι το τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο Φαρούκ Σαχίν, αναπληρωτής υφυπουργός του τουρκικού Υπουργείου Πολιτισμού δήλωσε ότι στο πλαίσιο του Έτους του τουρκικού πολιτισμού στην Κίνα, η χώρα φιλοξένησε πολλές εκδηλώσεις μέσα στο έτος 2013.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr