Αλβανοί νότιας Σερβίας- ‘Θα αντιδράσουμε με ‘ριζοσπαστισμό’


 Νοέμβριος 27, 2013.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατικής Προόδου και πρώην πολιτικός εκπρόσωπος του «Απελευθερωτικού Στρατού του Πρέσεβο-Μπουγιάνοβατς και Μέντβεντζα»- UCMPB,  Ιονούζ Μοσλίου ανακοίνωσε  ότι θα  οι Αλβανοί  στην Κοιλάδα 


του Πρέσεβο, θα αντιδράσουν με ‘ριζοσπαστισμό’,  εάν  το ζήτημα τους δεν συμπεριληφθεί στις συζητήσεις μεταξύ των πρωθυπουργών Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου που έχει προγραμματισθεί στις 5 Σεπτεμβρίου, στις Βρυξέλλες.

Ο Μοσλίου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Κοσσυφοπεδίου 'Νέα Εποχή'- ‘Epoka e re’, δήλωσε ότι  θα παραδώσουν πολλά αιτήματα προς το Κοσσυφοπέδιο και την αλβανική κυβέρνηση και αποκάλυψε ένα από αυτά.

«Η Σερβία διαθέτει στον προϋπολογισμό της 45 εκατομμύρια στους Σέρβους του βόρειου Κοσσυφοπεδίου. Εμείς θα προσπαθήσουμε να γίνουμε μέρος του προϋπολογισμού του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, θα πρέπει να κάνουμε  παράλληλους δήμους», τονίζει ο Μόσλιου.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι όσο διάστημα οι Αλβανοί της Κοιλάδας του Πρέσεβο δεν λάβουν όλα τα δικαιώματα, όπως λαμβάνουν οι Σέρβοι στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, δεν θα καθίσουν σε διαπραγματεύσεις με τη σερβική κυβέρνηση.

«Στην Νέα Υόρκη, ο Σέρβος πρωθυπουργός, αγνόησε τα θέματα των Αλβανών της Κοιλάδας- νότιας Σερβίας. Εμείς επιδιώκουμε αυτή η περιοχή να μείνει αλβανική και όχι της Σερβίας, πολεμήσαμε για τη χώρα αυτή», είπε ο Μουσλίου.

Στο τέλος της συνέντευξης, όταν ρωτήθηκε τι θα συμβεί αν το ζήτημα των Αλβανών της Σερβίας, δεν συζητηθεί στις Βρυξέλλες,  είπε ότι αυτό που απομένει είναι η ριζοσπαστικοποίηση των Μουσουλμάνων Αλβανών.

«Εάν δεν υπάρχει τρόπος για να συζητήσουμε το πρόβλημα της Κοιλάδας του Πρέσεβο, θα ριζοσπαστικοποιηθούμε, δεν μας μένει άλλος δρόμος», είπε ο πρώην πολιτικός εκπρόσωπος του UCMPB.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr