«Η ελληνική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για την επίθεση εναντίον του κτηρίου της ΕΡΤ»


Νοέμβριος 7, 2013.

Αθήνα- Агенция "Фокус"

Το πρωί η ελληνική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων κατά την επίθεσή της εναντίον των πρώην εργαζομένων που ήταν έγκλειστοι στην ΕΡΤ, αναφέρει το βουλγαρικό Φόκους επικαλούμενο το Reuters.


Κατά τη διάρκεια της επιδρομής,  εισέβαλαν  στο κτήριο της τηλεόρασης και εξεδίωξαν δεκάδες δημοσιογράφους που είχαν απολυθεί, τερματίζοντας, έτσι, την πεντάμηνη κατάληψη του κτηρίου μετά το κλείσιμο του επικοινωνιακού κυκλώματος.

Προέκυψαν ορισμένες συγκρούσεις μεταξύ των εργαζομένων και της αστυνομίας, οι οποίοι- εργαζόμενοι- απέκλεισαν την είσοδο του κτηρίου φέροντας πανό «Απολύστε το Σαμαρά όχι τους εργαζόμενους της ΕΡΤ».

Από την αστυνομία κρατούνται τέσσερα άτομα.

Μερικοί από τους δημοσιογράφους, οι οποίοι διατηρούσαν  παράνομα τα μέσα ενημέρωσης μετά το κλείσιμό της αρνήθηκαν αν εγκαταλείψουν το κτήριο, όπου εκατοντάδες υποστηρικτές τους είχαν συμπαρασταθεί.

Η απόφαση για το κλείσιμο των κρατικών ΜΜΕ, ελήφθη τον Ιούνιο, ως μέρος των προσπαθειών της κυβέρνησης να εκπληρωθούν οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις της προς τους διεθνείς δανειστές.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr