Διχάζει η πρόταση του Ερντογάν για φοιτητικές εστίες αρρένων-θηλέων


Νοέμβριος 6, 2013.

Άγκυρα.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπεκίρ Μπογντάγ, υποστήριξε πλήρως τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη θέση του και την πρόθεσή του να διαχωρίσει τις φοιτητικές εστίες των φοιτητών σε αρρένων και θηλέων, όπως αναφέρει το τουρκικό CNNTurk.


 O Bekir Bozdağ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, εξήγησε ότι το περίπου 70% αυτών των φοιτητικών εστιών, στην πραγματικότητα, είναι χωρισμένες σε ανδρών και γυναικών, και ότι το μέτρο θα ισχύσει στους μεικτούς κοιτώνες.

Αντίθετα, η διάσημη Τούρκάλα δημοσιογράφος και κοινωνική ακτιβίστρια, Ayşe Nazlı Ilıcak,
επέκρινε έντονα τα σχέδια του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και δήλωσε ότι η επικείμενη θέση του πρωθυπουργού, Ερντογάν, είναι απαράδεκτη για χωριστούς κοιτώνες σε άρρενες και θήλεις.

«Με πλήρη ευθύνη, δηλώνω, ότι οι προθέσεις του πρωθυπουργού είναι τελείως παράνομες. Αν μετά από την μεθόδευση αυτή πάει στις εκλογές δεν θα έχει την ψήφο μας. Ψήφισα το AKP, αλλά, τώρα, ντρέπομαι για αυτή μου την επιλογή», είπε η δημοφιλής Τουρκάλα δημοσιογράφος στο CNNTurk.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr