Αμερικανός Αναλυτής: Τα Σκόπια και το Μαυροβούνιο να ενταχθούν μαζί στο ΝΑΤΟ


Νοέμβριος 10, 2013.

Ποντγκόριτσα. 

Το Μαυροβούνιο είναι κοντά στην εκπλήρωση των κριτηρίων για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μια συμμαχία με τα Σκόπια, πρότεινε ο Αμερικανός αναλυτής (και φιλοσκοπιανός με βούλα), Daniel Serwer.


“Τα Σκόπια και το Μαυροβούνιο, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να πάνε μαζί, όχι επειδή υπάρχει κάποια αλληλοεξάρτηση, αλλά γιατί και τα δύο μέρη πρέπει να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ”, είπε σε δήλωσή του ο Serwer στην τηλεόραση του Μαυροβουνίου.

«Ποτέ δεν ξέρει κανείς πότε θα ανοίξουν οι θύρες της Συμμαχίας. Μπορεί ένα έχουν πληρωθεί όλες οι απαιτήσεις, αλλά οι θύρες δεν θα ανοίξουν εάν υπάρχουν πολικοί λόγοι», πρόσθεσε ο Serwer.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι η Γερμανία, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια, θα δει επιτέλους το πλεονέκτημα των Σκοπίων και του Μαυροβουνίου για ένταξη στο ΝΑΤΟ και κατά την επόμενη σύνοδο κορυφής στο Λονδίνο -το επόμενο έτος, το Βερολίνο να ‘πιέσει’ για την έγκριση των δύο χωρών.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr