Δηλώσεις Αλβανού αναπληρωτή πρωθυπουργού με την ευκαιρία της επίσκεψης Παπούλια





«Στρατηγικός πολιτικός και οικονομικός εταίρος η Ελλάδα για την Αλβανία»

Νοέμβριος 4, 2013.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Νίκο Πελέσι αναφερόμενος στην επίσκεψη του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, στην Αλβανία, και στη συνάντηση που είχε με τον Αλβανό ομόλογό του, Μπουγιάρ Νισάνι,  δήλωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας, έχουν εισέλθει σε μια νέα πορεία συνεργασίας.


«Εκτιμώ τη συμβολή του Προέδρου Παπούλια για την ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας. Η επίσκεψη αποτελεί έκφραση φιλίας και επέκτασης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

»Η νέα κυβέρνηση έχει ξεκινήσει την εφαρμογή του προγράμματός της και η Ελλάδα παραμένει ένας ισχυρός πολιτικός και οικονομικός εταίρος.

»Η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας  με το στρατηγικό σχέδιο  του TAP (υπερ-αδριατικού αγωγού φυσικού αερίου) θα επιτρέψει στο άνοιγμα του νότιου διαδρόμου προς την Ευρώπη.

»Η Αλβανία είναι έτοιμη να συνεργασθεί με την Ελλάδα, στο πλαίσιο αυτού του έργου. Το επόμενο έτος θα είναι ένα έτος ειρήνης και χωρίς συγκρούσεις στην περιοχή για αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την ευκαιρία για να ενισχύσουμε τη σχέση μας», είπε.


sot
--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr