Ο Ερντογάν απαντά στην Αίγυπτο με το σημάδι της Ράμπια


Νοέμβριος 23, 2013.

Μετά την απέλαση του Τούρκου πρέσβη στο Κάιρο, και τον χαρακτηρισμό του ως ‘Persona non grata’ από τις αρχές της Αιγύπτου, ο Ερντογάν απάντησε με την ένδειξη του συμβόλου Ράμπια.


Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχημάτισε το σήμα της Ράμπια σε ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον της Αιγύπτου για την εκδίωξη του Τούρκου διπλωμάτη.

Ο χαιρετισμός με τα τέσσερα δάκτυλα, έχει γίνει σύμβολο της αντίστασης κατά  της πραξικοπηματικής προσωρινής κυβέρνησης στην Αίγυπτο και την αποπομπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στις 3 Ιουλίου,  και ήταν μια επίδειξη της αλληλεγγύης των εκατοντάδων διαδηλωτών στο  Κάιρο, στις πλατείες Ράμπια αλ Ανταουίγια και Νάχντα στις 14 Αυγούστου.

Ο Ερντογάν σήκωσε το χέρι του με το σύμβολο της Ράμπια μπροστά στα πλήθη των οπαδών του στην πόλη Τραπεζούντα της Εύξεινου Πόντου και δήλωσε ότι «εδώ είναι ένας σταθμός για τη Ράμπια και αυτή εδώ η πλατεία είναι επίσης μια Ράμπια», σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr