Το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα που αποκτά αεροσκάφη V-22 Osprey


Νοέμβριος 1, 2013

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν τη συμφωνία για την πώληση έξι αεροσκαφών τύπου «Bell Boeing V-22 Osprey» στο Ισραήλ, με αποτέλεσμα να γίνει ο πρώτος σύμμαχος των ΗΠΑ που αποκτά τον τύπο των αεροσκαφών αυτών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Chuck Hagel.


Σε ομιλία του σε εβραϊκή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στη Νέα Υόρκη, την Τρίτη, ο Hagel ανακοίνωσε την έγκριση της πώλησης στο Ισραήλ των εν λόγω αεροσκαφών τα οποία «θα ενισχύσουν σημαντικά την αποτελεσματικότητα των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων».

Τα αεροσκάφη αυτά έχουν τη δυνατότητα της κάθετης απογείωσης και προσγείωσης, όπως τα ελικόπτερα και είναι υψηλής ταχύτητας πτήσης, όπως τα αεροσκάφη σταθερών πτερύγων.

Προηγουμένως, ο Υπουργός Άμυνας, κατά την πρώτη επίσκεψή του στη Μέση Ανατολή αυτό το έτος είχε ανακοινώσει τις πωλήσεις όπλων 10 δις δολαρίων στους συμμάχους στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων των 25 μαχητικών F-16 Falcon στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και εξελιγμένα όπλα στη Σαουδική Αραβία.

Την ίδια στιγμή, ο Hagel είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ακολουθούν μια πολιτική για να κρατήσουν την «ποιοτική στρατιωτική υπεροχή» του Ισραήλ και αυτός είναι ο λόγος της προσφοράς των V-22 Osprey και KC-135 αεροσκάφους για ανεφοδιασμό στον αέρα.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr