Συρία: Βομβαρδίστηκε το Χαλέπι- 36 νεκροί

 Φωτό: Απόγευμα Κυριακής 15 Δεκεμβρίου 2013- Χαλέπι-AFP PHOTO / MOHAMMED AL-KHATIEB

Δεκέμβριος 15, 2013.

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι , μεταξύ των οποίων 15 παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορική επίθεση  των κυβερνητικών δυνάμεων την Κυριακή,  σε περιοχές στην πόλη του Χαλεπίου, όπου βρίσκονται υπό την κατοχή των ανταρτών, όπως ανέφερε το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


«Οι δυνάμεις του καθεστώτος εξαπέλυσαν εναέρια επίθεση με βόμβες, σε έξι επαρχίες στο ανατολικό Χαλέπι, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Δεκαπέντε παιδιά, ένα αγόρι 18 ετών και μια γυναίκα ήταν μεταξύ των 36 ανθρώπων που σκοτώθηκαν, ενώ ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί, αφού ορισμένοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

                 Μετά την επίθεση στο Χαλέπι- 15 Δεκεμβρίου 2013       AFP PHOTO / MOHAMMED AL-KHATIEB

Η Media Centre Aleppo- ένα δίκτυο ακτιβιστών στο Χαλέπι, ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκαν αρκετές αεροπορικές επιθέσεις κατά των ανταρτών σήμερα σε πολλές περιοχές της πόλης.

Σημειώνεται ότι Χαλέπι, που χαρακτηρίζονταν ως πόλη του εμπορίου, έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές, ιδιαίτερα μετά τις επιθέσεις των ανταρτών τον περασμένο Ιούλιο, αναφέρει το λιβανικό δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr