Βούλγαρος Αναλυτής: Η Βουλγαρία έχει, ήδη, μερικούς πολίτες που «χορεύουν με τη μουσική της Άγκυρας»


Δεκέμβριος 12, 2013.


«Το πρόβλημα είναι εκ των ένδον  και αυτό είναι το σοβαρό, ότι υπάρχουν στη χώρα μας, ήδη, αρκετοί άνθρωποι που χορεύουν με τη  μουσική της Άγκυρας».
Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο βουλγαρικό ‘Φόκους’, ο Άλεξ Αλεξίεφ, ειδικός στο Ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Σύμφωνα με τις απόψεις,   βουλγαρικά κόμματα, όπως το DPS (που το ψηφίζουν οι Τούρκοι της Βουλγαρίας), όσο και το κόμμα του Κασίμ Ντάλ (το ίδιο και αυτό) ανταγωνίζονται ποιος θα γίνει πιστός υπηρέτης του Ερντογάν, αν και το ένα κόμμα δεν συμπαθεί το άλλο.


«Δέστε για παράδειγμα την τελευταία ομιλία του Ντογάν (DPS) στο Βιάλ Ίζμπορ (χωριό νότιας Βουλγαρίας), και θα διαπιστώσετε ότι ο ίδιος ανοιχτά υποστήριξε την επαναχάραξη των συνόρων , σύμφωνα με τις εθνικές γραμμές και «να είστε σίγουροι ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η αλλαγή συνόρων θα επιφέρει όφελος στη Βουλγαρία.

» Ή αν θέλετε δείτε την πρόθεση του Τούρκου αναπληρωτή πρωθυπουργού Μπεκίρ Μποζντάγ που ζήτησε το λόγο από τη Βουλγαρία γιατί εκατοντάδες «ισλαμικά μνημεία» έχουν παραμεληθεί. Η Τουρκία, είπε,  θα φροντίσει να τα αποκαταστήσει. Με άλλα λόγια ο κ. Μποζντάγ, λίγο πολύ θεωρεί τις περιοχές της Βουλγαρίας ως μέρος της τουρκικής επικράτειας. Και πέρα από όλα αυτά οι πολιτικοί που εκλέγονται από τους μουσουλμάνους είναι καθαροί χειροκροτητές του Ερντογάν και τον συνόδευαν παντού όπου πήγαινε ( όταν ήρθε στη Βουλγαρία).

Πέρα από όλα αυτά ας λάβουμε υπόψη και τις απαιτήσεις του Μουφτή για πάνω από 1500 ακίνητα και δεκάδες εκκρεμείς υποθέσεις για αυτά, τα οποία ο ίδιος  θεωρεί ως περιουσία του Μουφτείου, ενώ διέπονται από τη βουλγαρο-τουρκική Συνθήκη του 1909.

Οι διάφορες τροποποιήσεις του νόμου για τις θρησκευτικές περιουσίες δεν είναι στην τύχη. Ενάντια στη Βουλγαρία υπάρχει μια μαζική επίθεση από τους Τούρκους Ισλαμιστές και τους πράκτορές τους,  αλλά και από πουλημένες κυβερνήσεις», δήλωσε ο Αλεξίεφ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr