«Τι κρύβεται πίσω από την αιχμηρή ρητορική του Ευάγγελου Βενιζέλου;»


Δεκέμβριος 13, 2013.

Σκόπια.

Η ρητορική του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, προς την κυβέρνηση των Σκοπίων, έχει μια βαθμιαία αύξηση, αναφέρει η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων, Utrinski.


Παρά τις προσδοκίες ότι ο Βενιζέλος θα ανακάμψει από τις ελληνικές κόκκινες γραμμές, προβαίνει σε οξεία κριτική και απορρίπτει κατηγορηματικά την ιδέα του συμβιβασμού. Η έκπληξη που προκλήθηκε είναι ότι απομακρύνεται από την τρέχουσα πρακτική των μετριοπαθών πολιτικών του ΠΑΣΟΚ, σημειώνει η εφημερίδα.

«Το πρόσφατο παράδειγμα ήταν η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου ενώπιον των υπουργών του ΝΑΤΟ, που προέβη σε αιχμηρή επίθεση κατά της κυβέρνησης των Σκοπίων για τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι η διαφορά του ονόματος δεν είναι εμπόδιο για τη χώρα μας, αλλά οι διεθνείς οργανισμοί.  » Επιπρόσθετα, αρνήθηκε, κατηγορηματικά, να εξετασθεί το ζήτημα των Σκοπίων για ένταξη στο ΝΑΤΟ με την προσωρινή ονομασία τους -FYROM.

» Αυτή η σκληρή ρητορική τροφοδότησε αμφιβολίες για το αν ο επικεφαλής των Ελλήνων Σοσιαλιστών, στις στάσεις και τις θέσεις του πλησιάζει το συντηρητικό κόμμα της Ελλάδας στο όνομα των Σκοπίων ή απλά οι στάση του, συνάδει από την αυστηρή πολιτική που ακολουθεί  η δικομματική κυβέρνηση, υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

»Αν κάνουμε μία σύγκριση προς τα πού κλίνει περισσότερο- προς τον δεξιό Αντώνη Σαμαρά ή τον προκάτοχο του, του Πασόκ, Γιώργο Παπανδρέου, θα συμπεράνουμε ότι ο Βενιζέλος βρίσκεται κάπου στη μέση», γράφει η εφημερίδα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr