Αίγυπτος: Για προδοσία και κατασκοπεία θα κατηγορηθεί ο Μοχάμεντ Μόρσι


Δεκέμβριος 21, 2013.

Κατηγορητήριο για προδοσία και κατασκοπεία,  προετοιμάζεται από το Γενικό Εισαγγελέα του Καΐρου, Χισάμ Μπαρακάτ, για τον Ισλαμιστή,  πρώην πρόεδρο της  Αιγύπτου και σε μια σειρά από τους πιο εξέχοντες ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στο Ποινικό Δικαστήριο.


Η πίστωση για κατασκοπεία θα αποδοθεί στον Μόρσι από την περίοδο πριν αναλάβει τα καθήκοντα του προέδρου της χώρας, αλλά και μετά από την ανάληψή τους.

Κατηγορείται ότι είχε επαφές με ξένες αρχές και προξένησε βλάβη στα εθνικά συμφέροντα, ένα στοιχείο το οποίο εμπίπτει στο αδίκημα της κατασκοπείας.

Ποιοι όμως είναι οι καθοριστικοί παράγοντες για κάθε πρόσωπο ώστε να κατηγορηθεί για κατασκοπεία στην Αίγυπτο;, σημειώνει το «ράδιο Σάουα». Ο Μόρσι πως θα μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του από το βαρύ αυτό φορτίο, στο οποίο η τιμωρία φθάνει μέχρι το θάνατο;

Οι συνήγοροι του θα μπορέσουν να αντικρούσουν αυτές τις κατηγορίες; ρωτά  ο συντάκτης και κλείνει το σχόλιο του δημοσιεύματος.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr