Ντάτσιτς: «Η Σερβία δεν θα γίνει η ...Ουκρανία των Βαλκανίων»


Δεκέμβριος 15, 2013.

«Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Σερβίας δεν είναι αμφιλεγόμενη», είπε σε συνέντευξη του στη Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία, ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η χώρα του δεν είναι η Ουκρανία των Βαλκανίων, ώστε να εξαρτάται από τη Ρωσία.


Ο Ντάτσιτς πιστεύει ότι η Ρωσία υποστηρίζει την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ, σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός συμφώνησε με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Πλάμεν Ορεσάρσκι για μια κοινή συνεδρίαση της σερβικής και της βουλγαρικής κυβέρνησης μέσα στο επόμενο έτος. Το συμφέρον της Σερβίας, όπως είπε, είναι να έχει πολύ καλές σχέσεις με τη Βουλγαρία.

«Σε πολλές αποφάσεις πρέπει να εκφραζόμαστε από κοινού, γιατί τότε γινόμαστε ισχυρότεροι. Έτσι μπορούμε να επιτύχουμε πολλά, τόσο σε πολιτικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο, ώστε να αλληλοβοηθούμαστε.

»Συμφωνήσαμε με τον πρωθυπουργό Ορεσάρσκι να οργανώσουμε μια συνάντηση των κυβερνήσεων της Βουλγαρίας και της Σερβίας και στη συνέχεια με τη συμμετοχή τη Ρουμανίας.

»Ευχαριστώ τη Βουλγαρία για την υποστήριξη που παρέχει στη χώρα για την ένταξη της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη Σόφια- σύμφωνα με το βουλγαρικό δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr