«Οι Αλβανοί στα Σκόπια έχουν χάσει την υπομονή τους για την ΕΕ»


Δεκέμβριος 19, 2013.

Σκόπια.

Οι Αλβανοί στα Σκόπια έχουν χάσει την υπομονή τους για τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη  του προ το Euractiv ο αναπληρωτής πρωθυπουργός των Σκοπίων με αρμοδιότητα  την Ευρωπαϊκή Ενσωμάτωση, Φατμίρ Μπεσίμι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του MKD,  το οποίο επικαλείται το βουλγαρικό Φόκους, στη συνέντευξη του ο αλβανικής καταγωγής Φατμίρ Μπεσίμι – μέλος του αλβανικού κόμματος DUI που συμμετέχει στην κυβέρνηση- κάλεσε τη διεθνή κοινότητα, ιδίως την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ να παρέμβουν για την επίλυση της διαφοράς που ταλανίζει επί 20 χρόνια τη χώρα και να τη βοηθήσει να ξεφύγει από το αδιέξοδο που έχει πέσει.

«Αυτή η κατάσταση έχει γίνει μια πρόκληση για χώρα μας. Οι προσδοκίες μας ήταν διαφορετικές για όλες τις εθνοτικές ομάδες στη χώρα. Η διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης είναι αυτή που κρατά ενωμένη τη χώρα για ένα κοινό μέλλον», δήλωσε ο Μπεσίμι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα παρουσιάζονται όλο ‘ατυχήματα’ που προκαλούν εθνοτικές εντάσεις στα Σκόπια και το τελευταίο ‘ατύχημα’ είναι η ανέγερση του αγάλματος του Σέρβου βασιλιά Ντούσαν.

«Η αλβανική κοινότητα δεν είναι ευχαριστημένη εξαιτίας της έλλειψης κάποιας προόδου στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Οι Αλβανοί αισθάνονται ότι η πορεία προς την ΕΕ, θα αυξήσει τις ευκαιρίες απασχόλησης και στο δικαίωμα στην ανάπτυξη», τόνισε ο Μπεσίμι.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr