Αλβανοί: «Τα Χριστούγεννα ως ένα θεϊκό θαύμα της ανθρωπότητας»


Αλβανοί Ορθόδοξοι που εκκλησιάζονται στη Ντέτσανι και στο Πέτς, γράφει η φωτογραφία του δημοσιεύματος

‘Ένα δημοσίευμα που δηλώνει τον καιροσκοπισμό των Αλβανών’

Οι Αλβανοί είναι «πιο» χριστιανοί από τους Σέρβους...

Δεκέμβριος 27, 2013.

Οι Αλβανοί, οι προσκείμενοι στο Ισλάμ,  δεν έχουν τίποτε κοινό με τον τουρκικό/αραβικό κόσμο, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα και συνεχίζει:

Σύμφωνα με τον Zija Jacaj, που επικαλείται μαρτυρίες που μεταδίδονται από γενεά σε γενεά (και είναι σίγουρα αξιόπιστες), οι ορθόδοξες εκκλησίες και τα μοναστήρια στο Κοσσυφοπέδιο και στο Μαυροβούνιο σήμερα, είναι χτισμένα επάνω σε θεμέλια της Αλβανικής Καθολικής Εκκλησίας, πριν από την κατάκτηση και τον αποικισμό των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο, το οποίο αποτελεί σήμερα στρατηγικό στόχο της Ορθόδοξης Εκκλησίας των Σέρβων για να κατακτήσουν τα εδάφη αυτά.

Πιστεύουμε ότι υπάρχει στενή σχέση μεταξύ της αλβανικής και της ρουμανικής γλώσσας που  η τελευταία είναι παλαιά στη βαλκανική χερσόνησο, πιο παλαιά από την κάθοδο των Σέρβων στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με τον ακαδημαϊκό Eqerem Çabej, είναι ανεξήγητη αυτή η συγγένεια στη γλωσσολογία των Βαλκανίων.

 Η Ρουμανία δεν αποτελείται από Αλβανούς, και η Αλβανία δεν έχει Ρουμάνους, ωστόσο, η νοοτροπία, η φυσιογνωμία των ανθρώπων, οι κοινές λέξεις που σχετίζονται με τις παραδόσεις και τα έθιμα, καθώς και τα ίδια επώνυμα και ονόματα είναι ανεξήγητα.

Αυτές οι ομοιότητες δίνουν την εντύπωση της γειτνίασης των δύο λαών σε μια περίοδο της αρχαιότητας, ίσως με τους Θράκες-Ιλλυριούς, όπου δανείστηκαν λέξεις ο ένας από τον άλλον  κατά το χρόνων της ιστορικής περιόδου της Δαρδανίας. Συν τω χρόνω, τα φυσικά σύνορα του Μοράβα με την κοιλάδα του ρουμανικής Τίμοκ,  αποτέλεσαν τα  εθνικά σύνορα μεταξύ τους.

Από εκεί προήλθε και το αντιαλβανικό- αντιρουμανικό και αντιουγγρικό πάθος των Σέρβων  που αυτοί δεν είχαν εκκλησίες και σχολεία! (γράφει το αλβανικό δημοσίευμα).

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr