Βούλγαρος Ευρωβουλευτής: Το κλειδί για τα Σκόπια, δεν είναι ούτε οι Βρυξέλλες ούτε η Αθήνα


« Τα Σκόπια πρέπει να απαλλαγούν από  τον μακεδονισμό και κατόπιν να μπουν στην ΕΕ»

Δεκέμβριος 18, 2013.

Η απόφαση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών για τα Σκόπια δεν αποτέλεσε έκπληξη. Έκπληξη θα ήταν εάν είχε συμβεί το αντίθετο.


Τα παραπάνω ανέφερε ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Αντρέι Κοβάτσεφ, σχετικά με την μη λήψη ημερομηνίας από τα Σκόπια για έναρξη διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, όπως σημειώνει το βουλγαρικό Φόκους.

Και τα Σκόπια δεν εκπλήσσονται από την απόφαση αυτή, διότι το κλειδί για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια, δεν βρίσκεται ούτε στις Βρυξέλλες, ούτε στην Αθήνα, αλλά ούτε και στη Σόφια.

Οι διευθύνοντες των Σκοπίων, γνωρίζουν καλά τι πρέπει να συμβεί και ότι τα προβλήματα με τους γείτονες πρέπει να επιλυθούν πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξή τους στην ΕΕ.

Ο Κοβάτσεφ δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων να γίνουν τα Σκόπια μέρος της ΕΕ και ότι αυτά θα ξεπεραστούν παράλληλα.

«Αντίθετα, πιστεύω ότι με τον τρόπο αυτόν και με την ιδεολογία που διακατέχονται, τα Σκόπια εάν εισέλθουν  στην ΕΕ, θα ενισχύσουν τη θέση του μακεδονισμού, το πλέον διαδεδομένο δόγμα της λεγόμενης εθνικής ταυτότητας. Οι Σκοπιανοί θέλουν να πιστεύουν (ψευδώς)  ότι κατάγονται από τους αρχαίους Μακεδόνες, διέρχονται το Μεσαίωνα μέσα σε ένα βασίλειο με τον βασιλιά Σαμουήλ (των Βουλγάρων) κλπ. Από ότι γνωρίζω αυτή είναι η ιστορία του Μακεδονισμού, είπε ο Κοβάτσεφ.

Με τις απόψεις του, δεν υπάρχει καμία έκπληξη στην απόφαση του Συμβουλίου και το κλειδί βρίσκεται  στα Σκόπια, τονίζει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr