Σκόπια: Συνάντηση υπουργού Άμυνας με πρέσβεις Σουηδίας και Μαυροβουνίου


«Συνεργασία στον τομέα άμυνας και ασφάλειας»

Δεκέμβριος 13, 2013.

Η ανάληψη διμερούς συμφωνίας για συνεργασία στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας με τη Σουηδία και την ανάπτυξη σε θέματα  διμερούς συνεργασίας με το Μαυροβούνιο, ήταν τα αντικείμενα συζήτησης, χθες, μεταξύ του υπουργού Άμυνας, Ταλάτ Τζαφέρι και των πρέσβεων της Σουηδίας και του Μαυροβουνίου, Mac Arne Stefanson και Ντούσαν Μάρντοβιτς, αντίστοιχα.


Ο υπουργός Άμυνας των Σκοπίων συζήτησε με τον πρέσβη της Σουηδίας τη συνεργασία στο πλαίσιο των στρατιωτικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Βασίλειο της Σουηδίας και την εφαρμογή του ψηφίσματος 1325 του ΟΗΕ.


Αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με τις δυνατότητες εκπαίδευσης και κατάρτισης στα εκπαιδευτικά κέντρα της ‘Σύμπραξης για την Ειρήνη’ και τα κέντρα κατάρτισης πριν από τη συμμετοχή σε ειρηνευτικές επιχειρήσεις.

Η συνάντηση με τον πρέσβη Μάρντοβιτς συζητήθηκε η βοήθεια των Σκοπίων, την οποία μπορεί να προσφέρει στη διαδικασία ένταξης του Μαυροβουνίου και η δυνατότητα της χρησιμοποίησης του στρατοπέδου στο Κρίβολακ και  των περιφερειακών κέντρων της χώρας.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr