Πρόεδρος Τσετσενίας: Δημιουργούμε ειδική ομάδα για αντιμετώπιση των Τσετσένων Ισλαμιστών


«Απειλή από την επιστροφή των Ισλαμιστών από τη Συρία»

Δεκέμβριος 4, 2013.

Πιατιγκόρσκ – Τσετσενία.

Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραζμάν Καντίροφ, δήλωσε ότι η περιοχή ετοιμάζει μια ειδική μονάδα, η οποία εκπαιδεύεται για την αντιμετώπιση και την εξουδετέρωση των μαχητών που θα επιστρέψουν από τη Συρία και ενδεχομένως θα απειλήσουν τη Ρωσία.


Την Τετάρτη στο Γκρόζνι, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Καντίροφ, δήλωσε ότι «η απειλή από τους μαχητές που βρίσκονται στη Συρία δεν μπορεί να κρύβεται».

«Ακόμη και τυφλός μπορεί να δει τι γίνεται. Οι άνθρωποι που είναι νοικοκύρηδες έχουν εκφράσει την ανησυχία τους. Πρέπει να λάβουμε προληπτικά μέτρα κατά των τρομοκρατών και των Ουαχαμπιστών»,δήλωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τρομοκράτες που βρίσκονται στη Συρία, πρέπει να μάθουν τι τους περιμένει, αν αποφασίσουν να γυρίσουν εδώ.

«Καθημερινά βλέπουμε σε βίντεο ότι μετά τον πόλεμο της Συρίας θα έρθουν στο Βόρειο Καύκασο και θα ασχοληθούν με ανατρεπτικές και τρομοκρατικές δραστηριότητες. Δεν μπορεί να ακούμε αυτές τις απειλές  με πλήρη ησυχία. Οφείλουμε να αμυνθούμε», είπε ο Καντίροφ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr