«Η Κροατία επιμένει να αρχίσουν τα Σκόπια ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ»


Δεκέμβριος 16, 2013.

«Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα Σκόπια, να πάρουν μια ημερομηνία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, απόψε θα βρεθεί στις συζητήσεις των υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών, στο πλαίσιο του δεύτερου μέρους του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων», σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


Παρά το γεγονός ότι τα συμπεράσματα για τη διεύρυνση με τα Σκόπια, σε σχέση με τη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δεν αναμένεται επίσημα να εγκριθεί  από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, η επικεφαλής της διπλωματίας της Κροατίας, Βέσνα Πούσιτς, μιλώντας στο ανταποκριτή του Σκοπιανού Πρακτορείου στις Βρυξέλλες, επιβεβαίωσε ότι απόψε θα ανοίξει αυτό το ζήτημα και θα παρουσιάσει τη στάση της Κροατίας σε αυτό.

Σύμφωνα με την υπουργό Εξωτερικών της Κροατίας, η θέση της χώρας της, όσον αφορά το νοτιοσλαβικό κράτος, «με βάση το πώς η χώρα δραστηριοποιήθηκε για τις δύο διαδικασίες, η Κροατία πιστεύει ότι τα Σκόπια με αυτό τον τρόπο είναι χρήσιμα, τόσο για την Κροατία, όσο και για άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».
Η υπουργός της Κροατίας δεν θέλησε  αν αναφερθεί στη στάση των άλλων κρατών μελών, αν θα δώσουν το ‘πράσινο φως’ στα Σκόπια για να ξεκινήσουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

«Δεν θέλω να προδικάσω τίποτε τώρα. Δεν μπορώ να πω ότι θα κερδίσουμε σήμερα, αλλά κάποια ημέρα θα κερδίσουμε την ένταξη», πρόσθεσε η Πούσιτς στο Ρόιτερ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr