Διαδηλώσεις Ισλαμιστών στην Αίγυπτο


Δεκέμβριος 13, 2013.

Κάιρο.

 Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων την Παρασκευή για να διαλύσουν εκατοντάδες ισλαμιστές διαδηλωτές σε όλη τη χώρα που ζητούσαν την απελευθέρωση κρατούμενων διαδηλωτών φοιτητών.


Στις βίαιες συγκρούσεις που εκδηλώθηκαν στην πόλη του Σουέζ, ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε.

Διαμαρτυρίες διοργανώθηκαν, επίσης, από ισλαμιστές φοιτητές μέσα και έξω από το Πανεπιστήμιο στο Κάιρο, όπου συχνά έχουν γίνει συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή, παρά τις δυνατές βροχές και τις πρωτοφανείς χαμηλές θερμοκρασίες για να υποστηρίξουν δεκάδες φοιτητές που συνελήφθησαν  από τις αρχές τις τελευταίες εβδομάδες.

Ορισμένοι από αυτούς έκαναν τη χειρονομία με τα τέσσερα δάκτυλα, για  να υπενθυμίσουν τη βίαιη διάλυση  των ισλαμιστών από τις δυνάμεις ασφαλείας στα μέσα Αυγούστου, όπου υπήρξαν εκατοντάδες νεκροί.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Αίγυπτος πλήττεται από τα παγιδευμένα αυτοκίνητα  με εκρηκτικά σε διάφορες πόλεις , που στοχεύουν στρατιωτικά και κυβερνητικά κτήρια.

Χθες, μάλιστα, στην Ισμαηλία, σε παρόμοιο γεγονός σκοτώθηκε ένας στρατιώτης.

--




Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr