Κοσσυφοπέδιο: Εκστρατεία για εισαγωγή της μουσουλμανικής μαντίλας στα κορίτσια


«Ο ‘ Ερντογαν-ικός ιός‘ της Τουρκίας προσπαθεί να περάσει στο Κόσοβο»

Δεκέμβριος 5, 2013.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της πόλης Gnjilane του ανατολικού Κοσσυφοπεδίου,  Lutfi Haziri, άρχισε εκστρατεία για να εισαχθεί η μαντίλα στα κορίτσια που πηγαίνουν στο σχολείο και επανέλαβε την προεκλογική του θέση ότι κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο, λόγω του ότι φορούν τη μουσουλμανική μαντίλα.


Ο δήμαρχος της Γκνιλάνε που έχει, κυρίως, αλβανικό μουσουλμανικό πληθυσμό καθώς και τουρκικό μουσουλμανικό πληθυσμό, αντέδρασε στις δηλώσεις της Προέδρου του Κοσσυφοπεδίου, ότι οι μαθήτριες δεν πρέπει να φορούν τη μουσουλμανική μαντίλα στο σχολείο.

«Ούτε η Πρόεδρος, ούτε το υπουργείο Παιδείας δεν μπορούν να πουν στα κορίτσια που φορούν μαντίλα να μην πηγαίνουν στο σχολείο. Η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική και δεν έχει σχέση με την πίστη των μαθητών», είπε ο Χαζίρι.

Όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν για τη θρησκεία και το αλκοόλ, γνωρίζοντας ότι του αρέσει το ποτό, αυτός απάντησε:

«Αυτή είναι μια πρόληψη, η θρησκεία δεν έχει άλλους φραγμούς, η θρησκεία είναι υποχρεώσεις», είπε αποφεύγοντας να απαντήσει ευθέως.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr