Οι Κούρδοι διαδήλωσαν στο Ντιγιαρμπακίρ


Δεκέμβριος 8, 2013.

Μετά τα χθεσινά επεισόδια στην Γιουκσέκοβα, στην περιοχή του Χακκάρι, για τη  δολοφονία δύο ανθρώπων,  διαδηλώσεις άρχισαν και στο Ντιγιρμπακίρ, στην νοτιοανατολική Τουρκία,  στην οποία συμμετείχαν και μέλη του κόμματος BDP.

 Στις διαδηλώσεις τραυματίστηκαν 4 αστυνομικοί που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα [το οποίο, δημοσίευμα,  αποφεύγει σκόπιμα να αναφέρει ότι οι δολοφονηθέντες ήταν Κούρδοι και οι διαδηλώσεις στο Ντιγιαραμπακίρ έγινε από τους Κούρδους- απλά τους αναφέρει ‘άτομα’-kişinin.]

Μερικοί διαδηλωτές, γράφει το πρακτορείο ειδήσεων DHA, εμφανίστηκαν να φέρουν αφίσες του Οτσαλάν, φωνάζοντας κατά των τουρκικών αστυνομικών δυνάμεων.

Εκπρόσωποι των διαδηλωτών με επικεφαλής την  συμπρόεδρο του κόμματος BDP, Gültan Kışanak, ζήτησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις να αποχωρήσουν, απαιτώντας να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι δολοφόνοι των δύο άμαχων διαδηλωτών της Γιουκσέκοβα.

 Η αστυνομία με τα μεγάφωνα είπε να κατεβάσουν τις αφίσες του Οτσαλάν και απευθύνθηκε στους διαδηλωτές  στην τουρκική και στην κουρδική γλώσσα ότι τα προβλήματά τους θα αντιμετωπιστούν.

Τα τουρκικά ΜΑΤ βλέποντας ότι δεν διαλύεται το πλήθος άρχισαν να πετούν βόμβες κρότου και λάμψης και η επίθεση προς τους διαδηλωτές συνεχίστηκε με κανόνια νερού.

Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν μέχρι το βράδυ και σύμφωνα με την αστυνομία συνελήφθησαν πέντε άτομα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr