Φιλόξενος σταθμός για τζιχαντιστές η τουρκική πόλη Ρεϊχανλί


Δεκέμβριος 8, 2013.

Οι ξένοι μαχητές που πηγαίνουν στη Συρία για τζιχάντ, χρησιμοποιούν ασφαλή σπίτια στη νότια Τουρκία, προκειμένου να περάσουν στη Συρία για να πολεμήσουν τα κυβερνητικά στρατεύματα, ανέφερε το BBC.


Ένας, μάλιστα, μαχητής που διέμεινε σε ένα τέτοιο σπίτι στη συνοριακή πόλη Reyhanli, δήλωσε ότι πάνω από 150 άτομα, μεταξύ των οποίων 20 Βρετανοί, είχαν κάνει τη χρήση των σπιτιών αυτών τους τελευταίους μήνες.

Η διαδρομή μέσω της Τουρκίας, που χρησιμοποιείται από την Αλ Κάιντα- που συνδέεται με τους ξένους τζιχαντιστές, γίνεται ολοένα και πιο οργανωμένη.

Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης ισχυρίζονται ότι οι μαχητές-τζιχάντ θα καταστρέψουν την  συριακή επανάσταση.

Άτομο που είναι υπεύθυνο για ένα τέτοιο σπίτι κοντά στη Reyhanli, δήλωσε στον ανταποκριτή του BBC, Richard Galpin, ότι «πάνω από 150 άτομα έχουν μείνει στο σπίτι τις τελευταίες 90 ημέρες.

«Μεταξύ αυτών ήταν  και 15 με 20 Βρετανοί. Όλα γίνονται μέσω προσκλήσεων από φίλους».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι τζιχαντιστές συνήθως «μένουν μία ή δύο ημέρες πριν από τη διέλευσή τους στη Συρία και έρχονται πάλι όταν είναι στο δρόμο επιστροφής και βρίσκονται σε αναμονή για τις πτήσεις επιστροφής στις πατρίδες τους».

Ένας τέτοιος μαχητής από τη Γαλλία, ανέφερε στον ανταποκριτή του BBC ότι «υπάρχουν χιλιάδες από εμάς, κυριολεκτικά, από κάθε γωνιά του κόσμου», για να προσθέσει: «και είμαστε όλοι Αλ Κάιντα».

Ο μαχητής αυτός που ήταν πρώην φοιτητής στη Γαλλία, δήλωσε ότι είχε γίνει μέλος μιας ταξιαρχίας που είχε δύναμη 8.000 ανδρών.

Επεσήμανε, μάλιστα, ότι η ταξιαρχία πρόσφατα υποσχέθηκε πίστη στην ριζοσπαστική οργάνωση των ισλαμιστών που φέρει την ονομασία «Ισλαμικό κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε».

Σύμφωνα με τους τζιχαντιστές, δεν πολεμούν μόνο το καθεστώς του Άσαντ, αλλά στοχεύουν συστηματικά και αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Ο πρώην διοικητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, αναγκάστηκε να καταφύγει στην Τουρκία, όταν η μονάδα του συνελήφθη από τους τζιχαντιστές.

«Είπαν πως δεν ήταν αληθινοί μουσουλμάνοι και με λοστούς που ανοίγουν τα κιβώτια έλιωσαν τα κεφάλια τους. Το δάπεδο είχε πλημμυρίσει από αίμα. Εμείς κάναμε την επανάσταση για την ελευθερία και την ισότητα, αλλά οι τζιχαντιστές δεν το θέλουν αυτό. Έχουν έρθει για να καταστρέψουν τη Συρία.

Ο διοικητής πρόσθεσε ότι ήταν ένας από τους λίγους άνδρες της ομάδας του που διασώθηκε.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr