Τουρκία: Επιτέθηκαν και έκαψαν τα κεντρικά γραφεία της τουρκικής ΔΕΗ


Δεκέμβριος 9, 2013.

Σανλιούρφα.

Οργισμένοι Τούρκοι καταναλωτές από τις συχνές διακοπές ρεύματος, προέβησαν σε επιθέσεις, λεηλάτησαν και έκαψαν τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην επαρχία Σανλιούρφα στη νοτιο ανατολική Τουρκία.


Ομάδα από περίπου 200 άτομα οπλισμένοι με πέτρες και μαδέρια έσπασαν την πόρτα των γραφείων και έβαλαν φωτιά σε δύο αυτοκίνητα της εταιρείας.

Η χωροφυλακή δεν μπόρεσε να επέμβει αμέσως, επειδή οι διαδηλωτές έκλεισαν το δρόμο. Οι επιτιθέμενοι πήραν τα χρήματα από την ταμειακή μηχανή όπου ήταν τα έσοδα της ημέρας και κατάφεραν να διαφύγουν.

Η στρατιωτική χωροφυλακή άρχισε εκτεταμένες έρευνες στα κοντινά χωριά για να συλλάβει τους δράστες.

Στην Προύσα οικογένεια με τρία παιδιά  πέθαναν από αναθυμιάσεις μαγκαλιού

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά την εισπνοή καπνού από τη θέρμανση στερεών καυσίμων σε μαγκάλι στην περιοχή Οσμάν Γκαζί στην επαρχία της Προύσας –κεντρική Τουρκία-.

Σύμφωνα με το Cnn Turk, το αποτέλεσμα του συμβάντος έγινε αντιληπτό σήμερα το πρωί. Ένα ζευγάρι μαζί με τα τρία παιδιά τους βρέθηκαν νεκροί σε ένα δωμάτιο που ήταν γεμάτο από διοξείδιο του άνθρακα από την καύση των υλικών θέρμανσης.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr