Η Σερβία αγοράζει έξι Mig-29



Η εκπαίδευση των πιλότων γίνεται στη Βουλγαρία

Δεκέμβριος 9, 2013.

Ο σερβικός στρατός σύντομα θα λάβι έξι νέα Mig-29 M/M2 ( МиГ-29 М/М2). Αυτές τις ημέρες στον προσομοιωτή του αεροδρομίου Μπαταϊνιτσα της Βουλγαρίας ολοκληρώνεται η εκπαίδευση των Σέρβων πιλότων που θα παραλάβουν τα έξι πολεμικά αεροπλάνα.


Η εκπαίδευση των Σέρβων γίνεται πρώτη φορά στη Βουλγαρία και το αεροδρόμιο χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα για εκπαίδευση των Βουλγάρων πιλότων.

Ο πτέραρχος Πρέγκραντ Μπάντις, ο οποίος διευθύνει την 204η μοίρα κατά τα μέλη της οποίας θα χειρίζονται τα μαχητικά είπε ότι «η αγορά είναι μια μεγάλη αναγνώριση για τη μονάδα μας», όπως ανέφερε η κρατική τηλεόραση της Σερβίας.

Σημειώνεται ότι είναι πρώτη φορά που η Σερβία αγοράζει μαχητικά αεροπλάνα για την πολεμική αεροπορία μετά από ένα τέταρτο του αιώνα.

Η συμφωνία για την αγορά των μαχητικών έγινε με πίστωση. Η Ρωσία άρχισε την παραγωγή των 25 Mig-29 M/M2 που είχαν παραγγελθεί από τη Συρία, αλλά δεν μπορούσαν να διατεθούν, λόγω των διεθνών κυρώσεων κατά του καθεστώτος της Δαμασκού, αναφέρει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr