Συρία: Ισλαμιστές κατέλαβαν σημείο διέλευσης με την Τουρκία



Δεκέμβριος 10, 2013.

Η μεγαλύτερη ισλαμική ομάδα ανταρτών της Συρίας, κατέλαβε ένα μεθοριακό σταθμό στα τουρκικά σύνορα, το οποίο ήταν υπό τον έλεγχο άλλων ανταρτών, που ανήκαν στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό ο οποίος υποστηρίζεται από τη Δύση.


Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δήλωσε ότι το Ισλαμικό Μέτωπο, κατέλαβε μεθοριακό σταθμό «Μπαμπ αλ Χάουα», στη βορειοδυτική Συρία.
Η κατάληψη έγινε μετά  την κατάσχεση από το Ισλαμικό Μέτωπο αποθηκών με πυρομαχικά που ανήκαν στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, το Ισλαμικό Μέτωπο, απέρριψε την αρχή του Ελεύθερου Συριακού Στρατού ως την πρώτη σημαντική δύναμη  στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, που όπως αναφέρθηκε απαρτίζεται από λιποτάκτες του στρατού και αμάχους.

Το Ισλαμικό Μέτωπο σχηματίστηκε τον περασμένο μήνα από έξι ομάδες ανταρτών που συγχωνεύθηκαν με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος του Άσαντ και τη δημιουργία ενός Ισλαμικού Κράτους, σημειώνει η ‘σταρ’ του Λιβάνου.

--




Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr