Η Τουρκία θα αποκαταστήσει αρμενική εκκλησία




Δεκέμβριος 10, 2013.

Η εκκλησία βρίσκεται στην τουρκική επαρχία  Σίβας και ανήκει στον  τουρκικό στρατό αλλά ήταν ιδιοκτησία της Αρμενικής Εκκλησίας. Θα αποκατασταθεί και θα παραδοθεί στο Σύλλογο Φίλων της Αρμενίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Σαμπάχ.


Η διαδικασία αποκατάστασης εμπεριέχεται στο ‘πακέτο εκδημοκρατισμού’ που ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον πρωθυπουργό  της Τουρκίας και σύμφωνα με πληροφορίες στο άμεσο μέλλον αναμένεται η επιστροφή  στις θρησκευτικές μειονότητες και άλλων εκκλησιών και μοναστηριών που καταλήφθηκαν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Το πακέτο εκδημοκρατισμού  συνάντησε την άρνηση του  επικεφαλής του Κόμματος του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος δήλωσε ότι  το πακέτο των μέτρων που δημοσιοποιήθηκαν, δεν λαμβάνει υπόψη του τα δικαιώματα του τουρκικού λαού και βλάπτονται τα συμφέροντά του, καθώς είναι αντίθετα και με τα συμφέροντα του κράτους.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr