“Εκεί όπου η υφήλιος ήταν, απουσίαζαν τα Σκόπια”


Δεκέμβριος 11, 2013.

Πολιτική συζήτηση της αντιπολίτευσης στο Κουμάνοβο

«Τα Σκόπια είναι μεταξύ των πρώτων επτά χωρών, στις οποίες οι περισσότεροι πολίτες υποφέρουν. Είμαστε σε χειρότερη κατάσταση από ό, τι στο Ιράν, το οποίο έχει απομονωθεί από τη διεθνή κοινότητα», τόνισε η αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματο- SDSM,  Ραντμίλα Σεκερίνσκα, σε ομιλία του κόμματος στην πόλη Κουμάνοβο.

«Είμαστε η μοναδική χώρα στην περιοχή που δεν καταφέραμε να στείλουμε κανένα στην κηδεία του Νέλσον Μαντέλα, αυτού του μεγάλου άνδρα που τιμά όλος ο κόσμος. Ο πρόεδρός μας θα μπορούσε να πάει εκεί και να διαπιστώσει ότι ορισμένα θέματα  είναι ίδια σε όλο τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Όλος ο κόσμος ήταν εκεί ενωμένος και απουσίαζε η χώρα μας, το τονίζω αυτό».

Η Σεκερίνσκα επεσήμανε ότι η κατάσταση καθημερινά στη χώρα επιδεινώνεται, έχουν μπλοκαριστεί λογαριασμοί έξι χιλιάδες επιχειρήσεων και οι αντίπαλοι της κυβέρνησης συλλαμβάνονται.

«Ζούμε σε μια κατάσταση φόβου και αβεβαιότητας, κυριαρχεί η απαισιοδοξία και όλοι έχουμε την αίσθηση ότι μπορούν να έρθουν καλά νέα. Κάθε μέρα κόβονται τα εργασιακά δικαιώματα, απολύουν εργαζομένους, κλείνουν τα συνδικάτα, οι μισθοί είναι άθλιοι. Έχουμε τους χαμηλότερους μισθούς στην περιοχή και την χαμηλότερη αγοραστική δύναμη», πρόσθεσε.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr