Βενιζέλος: «Δεν δεχθήκαμε πιέσεις σε εθνικά θέματα με οικονομικά ανταλλάγματα»


Δεκέμβριος 10, 2013.

Η Ελλάδα αρνείται ότι υπήρξαν προσπάθειες  που θα έθεταν σε κίνδυνο ή πιέσεις στην εξωτερική πολιτική με αντάλλαγμα την οικονομική βοήθεια στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης.


Παρά το γεγονός ότι τα ελληνικά ΜΜΕ την περίοδο αυτή αλλά και το προηγούμενο έτος είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για ενδεχόμενη διεθνή πίεση  προς την Ελλάδα στο θέμα της διαφοράς του ονόματος, προκειμένου να αναγκαστεί σε μια λύση, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αρνήθηκε ότι υπήρξαν τέτοιες προσπάθειες, λέγοντας ότι όλοι γνωρίζουν ότι ότι μια τέτοια πίεση εν μέσω της οικονομικής κρίσης θα έφερνε αρνητικά αποτελέσματα.

«Απαντώ κατηγορηματικά όχι. Αυτό μπορώ  να το τονίσω, επειδή είχα την τιμή και την ευθύνη σε τρεις ευαίσθητους τομείς, την Άμυνα, την Οικονομία και την Εξωτερική Πολιτική.

Κανείς διεθνής παράγοντας δεν θέλησε ή  δεν προσπάθησε να συνδέσει τις οικονομικές απαιτήσεις με αντάλλαγμα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Μάλλον, επειδή κατανοούν  ποια θα ήταν η απάντησή μας», είπε ο Βενιζέλος σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της Κυριακής.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr