Κόμμα Σκοπίων: Ο Γκρούεφσκι την έχει ‘ψωνίσει’ με τα μνημεία


Δεκέμβριος 8, 2013.

Το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα των Σκοπίων- ЛДП,  καλεί το κυβερνών κόμμα να παραιτηθεί και να κηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, ώστε να επιστρέψει η εμπιστοσύνη και η συνύπαρξη των εθνοτήτων στο νοτιοσλαβικό κράτος.

Το σκοπιανό κόμμα αναφέρει μία σειρά μέτρων που πρέπει να γίνουν για τη χώρα και τονίζει ότι ο Γκρούεφσκι πρέπει να πάρει την τολμηρή απόφαση να αποσύρει όλα  τα μνημεία από το κέντρο των Σκοπίων.

Καλεί, επίσης, την υπουργό πολιτισμού, Καντσέβσκα, να ανταποκριθεί στον οικονομικό έλεγχο για το αγαπημένο έργο της κυβέρνησης που είναι η αναμόρφωση του κέντρου της πόλης των Σκοπίων, με τη σωρεία των αγαλμάτων που έχουν στηθεί.
Το ЛДП, παρακολουθεί με ανησυχία, όλα όσα λαμβάνουν χώρα, με τόσο ανεπιθύμητα και δυσάρεστα γεγονότα καθώς και τη δειλία των αρχών να στήνουν μνημεία τα ... μεσάνυχτα!

ΤΟ Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα, επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής των εκλογών, το κόμμα του Γκρούεφσκι αποπειράθηκε να χτίσει, πάλι νύχτα,  εκκλησία στο ιστορικό φρούριο της πόλης «Καλέ», προκειμένου να ψαρέψει ψήφους,  ένα συμβάν που προκάλεσε τη μήνι των πολιτών της πόλης.

Ο Γκρούεφσκι έχει τρελαθεί με τα μνημεία, τονίζει το σκοπιανό κόμμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr