Γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία πήγε για τζιχάντ στη Συρία


Δεκέμβριος 3, 2013.

Γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία, με το όνομα Νάντα αλ Καντάνι, μετακόμισε στη Συρία και προσχώρησε στην τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε».


Η Νάντα δεν είναι η πρώτη Σαουδαραβίδα τρομοκράτης που ήρθε στη Συρία. Αλλά όλες που ήρθαν ακολουθούσαν τους συζύγους τους. Σε αντίθεση με αυτές η Νάντα ήρθε για τζιχάντ και θέλει να γίνει βομβιστής αυτοκτονίας.

Έφθασε στη Συρία, χωρίς τη συνοδεία αρσενικού και αυτό αποτελεί μια άμεση παράβαση των κανόνων της Σαρία.

Η Νάντα είναι  η σύζυγος του Σαουδάραβα Σεΐχη Αμπού Μοχαμάντ αλ Αζντί και εξέδωσε φεφτά για την υποστήριξη  της ομάδας που εντάχθηκε. Ο Σεΐχης δεν βρίσκεται στη Συρία – που είναι ένας λόγος για το σκάνδαλο.

Η γνωστοποίηση της άφιξής της το περασμένο Σάββατο, έγινε γνωστή από ένα σημείωμα στο Twitter. Πήγε και βρήκε τον αδελφό της, ο οποίος από το παρελθόν έτος πολεμά με την ομάδα των ισλαμιστών του Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε.

Η Σαουδαραβίδα παραβίασε πολλές σημαντικές φετβά  θρησκευτικών ηγετών, όπως του Σείχ Αμπού Μουχαμάντ αλ Μακντίσι, που απαγορεύει στις γυναίκες να εμφανίζονται ακόμη και σε περιοχές τζιχάντ,  αλλά και του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, ο οποίος επισημαίνει ότι οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της τζιχάντ, είναι καλύτερα να μένουν στο σπίτι, γράφει η πηγή.

 --



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr