Η Ιορδανία ετοιμάζεται να πάει στο πλευρό του Άσαντ


Δεκέμβριος 3, 2013.

Η εφημερίδα ‘Αλ Ουατάν’ ανέφερε ότι η Ιορδανία προβληματίζεται και σκέφτεται να έρθει σε ανοικτή σύγκρουση  με τους τρομοκράτες που συγκεντρώθηκαν για τζιχάντ στη Συρία.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ιορδανία «έχει εισέλθει σε μια φάση συνεργασίας με το συριακό καθεστώς» και άρχισε να προβαίνει σε συλλήψεις και να οδηγεί σε δίκες οπαδούς της «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα».

Η Ιορδανία ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, να πιέσει τη Σαουδική Αραβία να μην την εμποδίσει να αλλάξει στάση στην τρέχουσα κατάσταση στη  σύγκρουση της Συρίας.

Η Σαουδική Αραβία είναι άβολα τώρα με το γεγονός ότι το Αμμάν σταμάτησε  του Σύριους να διαδηλώνουν κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Πριν από λίγους μήνες οι δυνάμεις ασφαλείας της Ιορδανίας ήταν συνεχώς απασχολημένες προσπαθώντας να μην αφήσουν τους διαδηλωτές να πλησιάσουν την πρεσβεία της Συρίας. Τώρα είναι απασχολημένες με το αντίθετο πρόβλημα- με την ουρά που σχηματίζουν οι εκατοντάδες άνθρωποι που προσπαθούν να αποκτήσουν τα απαραίτητα έγγραφα για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, Συρία, σημειώνει η πηγή.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr