Το Ισραήλ παρείχε ανθρωπιστική βοήθεια σε θύματα της σύγκρουσης στη Συρία



Δεκέμβριος 3, 2013.

Το Ισραήλ παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι παρείχε ανθρωπιστική βοήθεια στα θύματα του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, όπως ανέφερε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Μοσέ Γιαλόν, την Τρίτη.


Ο ισραηλινός στρατός μοίρασε τρόφιμα, ιδίως παιδικές τροφές, νερό και άλλες βασικές ανάγκες στους παραμεθόριους οικισμούς της Συρίας, στα υψώματα του Γκολάν.

«Δεν μπορούμε να βλέπουμε τις ανθρωπιστικές δυσκολίες από την άλλη πλευρά, όπου υπάρχουν τραυματισμένοι και έλλειψη προετοιμασίας για το χειμώνα, καθώς και προβλήματα που σχετίζονται με τη διατροφή των παιδιών. Παρέχουμε τις βασικές ανάγκες στην άλλη πλευρά, γιατί καταλαβαίνουμε την ανθρωπιστική κατάσταση που περνούν».

Το γραφείου Ισραηλινού υπουργού Άμυνας, διευκρίνισε ότι οι ανθρωπιστική βοήθεια δίδεται μέσω τρίτου, εδώ και μερικούς μήνες. Παρότι το Ισραήλ έχει αποφύγει την υποστήριξη οποιασδήποτε πλευράς στη σύγκρουση της Συρίας, εντούτοις έχει δεκάδες τραυματισμένους Σύριους στα ισραηλινά νοσοκομεία, σημειώνει χαρακτηριστικά η αιγυπτιακή «7Γιουμ», επικαλούμενη δημοσίευμα του AP.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr