EE: Η παροχή της Ρωσίας 14 δις δολαρίων στην Ουκρανία, απλά, δίνει παράταση στην κρίση


Δεκέμβριος 18, 2013.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας (φωτό), η οποία ασκεί την περίοδο αυτή τη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ότι η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, απλά παρατείνει την κρίση στην Ουκρανία.

Η συμφωνία, βάσει της οποίας η Ρωσία συμφώνησε να αγοράσει 15 δισεκατομμύρια δολάρια του χρέους της  Ουκρανίας και να μειώσει το κόστος του φυσικού αερίου κατά το ένα τρίτο, «είναι μόνο μια προσωρινή λύση», δήλωσε ο Linas Linkevičius, υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας.

Στο μεταξύ, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκερ, εξέφερασε τη λύπη της σε σχέση με την απόφαση της Ουκρανίας να αναβάλει την υπογραφή της συμφωνίας σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης, η οποια την Τρίτη  επανεξελέγη για τρίτη συνεχόμενη θητεία στη θέση της Καγκελαρίας, είπε στην Bundestag ότι η πρόταση της ΕΕ, εξακολουθεί να ισχύει.

Η Καγκελάριος υποστήριξε ότι θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα επιλογής «για να επιλέξει αυτό ή εκείνο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, εξέφρασε την αντίθεσή του στην πίεση της Ρωσίας επάνω στην Ουκρανία που επιδίωξε την αποτροπή της υπογραφής της Συμφωνίας Σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Προκαλεί οργή πώς η ρωσική πολιτική χρησιμοποιεί την οικονομική κρίση στην Ουκρανία για να αποτρέψει την υπογραφή της Συμφωνίας Σύνδεσης με την ΕΕ», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός.

Από την άλλη πλευρά, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ερευνούν τις λεπτομέρειες της ρωσο-ουκρανικής συμφωνίας για τις τιμές του φυσικού αερίου καθώς και τις συμφωνίες με τις επενδύσεις, αλλά πιστεύουν ότι οι ρυθμίσεις αυτές δεν θα επιλύσουν το πρόβλημα των διαδηλώσεων στην Ουκρανία, όπως έκανε σαφές o εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου , Jay Camey.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr